back to top
  /  Colanti   /  Ce material este Spandex -ul?

Dupa cum bine ati vazut, echipamentele sportive (colanti, topuri, maiouri…) vandute de Aerobico, au in componenta Spandex. Asa ca e normal sa ne intrebam: ce este Spandex?

Conform wikipedia, Elastan sau spandex este o fibră sintetică cunoscută pentru elasticitatea mare, inventat în 1959 de chimistul Joseph Shivers. Compania americană DuPont a brevetat invenția sa în 1959 și a dat numele de brand cunoscut ca LYCRA.

Nu un țesut ci fibrele care compun țesătura . Proprietățile sale sunt de a da elasticitate și de calitate mai mare decât alte materiale similare.

Spandex este utilizat în combinație cu alte fibre pentru a face țesături pentru a produce lenjerie intimă, șosete pentru femei etc. De asemenea, prezentă în chiloți și ciorapi, precum și sport și costume de baie, și datorită proprietăților sale elastice oferă libertate de mișcare pentru sportivii care-l folosesc.

Asa ca Spandex-ul este un material cu proprietati excelente pentru fabricarea colantilor, topurilor si altor produse vestimentare pentru sportivi.

Principalele caracteristici:

  • Spandexul poate fi extins până la 600%, fără să se rupă.
  • Spandexul se poate întinde de multe ori și va lua din nou forma sa originală.
  • Spandexul se usucă rapid.

leave a comment